İçeriğe geç

Hörbe Nasıl Yapılır

Hörre nedir?

Horre (un çorbası) – Kars Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı çorbanın üzerine döktükten sonra sıcak servis edin.

Hörre nasıl yapılır?

HÖRRE ÇORBASI NASIL YAPILIR? 2 yemek kaşığı tereyağı ve unu kısık ateşte kavurun. 5 bardak su ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin, sonra başka bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyun ve sonra domates salçasını ekleyin. Bu karışım çorbanın üzerine döküldükten sonra sıcak servis edilir.

Kars’ın en meşhur yemeği nedir?

Kars mutfağının en meşhur lezzeti Kars Gruyere’dir!

Hıntiye nasıl yapılır?

Hıntiye (lezzetli) tarifi nasıl yapılır? Eti, bulguru ve nohutları yüksek ateşte ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin ve ilk 20 dakika yüksek ateşte, sonra orta ateşte pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Harşo nasıl yapılır?

Mısır unu pişip şişince, pişmiş ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Koyu bir kıvama gelene kadar en fazla 3-5 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

Kars’ın eski ismi nedir?

Ptolemy’nin Kars’a; “Khorsa”, Strabom’un; “Khorzene” olarak adlandırıldığı söylenir. Bir rivayete göre, Gürcüce “kapı şehri” anlamına gelen “Karis Kalaki” kelimesinden gelmektedir.

Kars’ın meşhur hayvanı nedir?

“Karsak” Eski Türkçede 75-80 cm boyunda, beyaz karınlı anlamına gelir. Büyük çöl tilkisinin adıdır. Bu isim Kıpçakların “Karsak” kabilesine, bu hayvanı totemleri olarak benimsedikleri için verilmiştir.

Haşıl nedir, nasıl yapılır?

Buğday, un, tuz, yoğurt, sarımsak ve tereyağından yapılır. Kars tarzı yapıştırma, buğdayın su ve tuzla kaynatılmasını içerir, böylece buğday suyu emebilir. Suyu emen buğdaya un eklenir. Daha sonra yoğurt ve sarımsak kullanarak sarımsaklı yoğurt hazırlarsınız.

Hapisa nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Hapishane pekmezi ve 2 su bardağı ılık su karıştırılıp ocağa konur. Kaynamaya başlayınca nişasta karışımı bir süzgeçten geçirilerek kaynayan şerbetin içine dökülür. Tahta kaşıkla karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine kırılmış cevizler eklenerek servis edilir.

Hıbeş nasıl yapılır?

Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.

Hıntiye nedir?

Hıntıye (Çorba Püresi)

Kars digor neyi meşhur?

Bilinen en eski Ermeni yazıtını taşıdığı ve modern zamanların ayakta kalan en eski Ermeni kubbeli kilisesi olduğu için tarihi öneme sahiptir. 1912 depreminde hasar gören kilise, 1960’larda resmi yetkililer tarafından yıkıldı ve taşları Digor Belediye Binası’nın yapımında kullanıldı.

Kars böreği nedir?

Kars börekleri, Kars’ın yerel lezzeti olan Gruyere peyniri ile yapılan lezzetli bir börek tarifidir. Bu tarif, kahvaltı masanızda veya özel günlerde misafirlerinize sunmak için harika bir seçenektir. İç harcında kullanılan Kars’ın Gruyere peyniri böreğe eşsiz bir lezzet verir.

Kars yöresel ürünleri nelerdir?

Bu yemekler genelde şunlardır: helva, horbe, kars böreği, hangel, kete, patatesli veya mercimekli erişte pilavı, hasıl, ekşili et, feselli, tencerede şaşlık, yaprak mantı, tandırda kaz çekme, dilimli çorba, hasuda, kuymak, katmer, erişte. Aşının adı ise mesic.

Kars’ın kültürü nedir?

Anadolu’nun giriş kapısı olması nedeniyle Saka-İskit döneminden günümüze kadar uzanan bir kültür mozaiğine sahiptir. Zengin bir kültüre sahip olan Kars’ta halk hikayeleri, maniler, türküler ve dengbeyler önemli bir yer tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ödemeyi Elden Alan Escort